Мултимедиен център зала "МаксиМ"

 

Мултимедийният център на БТА предлага високо технологична публична среда за презентации и научни форуми, корпоративни срещи, представяния на книги, документални и художествени експозиции, филмови прожекции, театрални спектакли, музикални изпълнения, светски събития и др. Той включва многофунционална зала със 100 седящи места, място за неформални контакти и изложбена площ.

Интериорът на залата, дело на арх. Бойко Кадинов, е с уникална естетика и цитира фасадата на сградата на БТА, превърнала се в един от архитектурните символи на София и на правото на информация.

Залата има технически възможности:

  • на студио за запис и за поточно предаване (стрийминг) на картина и звук,
  • на киносалон с екран 180 градуса и още 6 сензорни екрана (тъчскрийн),
  • на сцена с виртуален декор,
  • на пространство (с преводачески кабини) за конференции, кръгли маси, лекции и промоционална дейност.

Мултимедийният център  може да се използва във всяко едно от тези качества, както и в комбинация помежду им. Заложена е максимална леснота на боравене с техниката, чрез която могат да се осъществяват телеконферентни връзки с дестинации от целия свят. Заедно с това екипът на БТА има готовност да съдейства при адаптирането и представянето на аудиовизуално съдържание, предложено от клиентите. Той предлага и производство по заявка на аудиовизуални материали за нуждите на събитията в Мултимедийния център, както и тяхното информационно осигуряване. Според спецификата на събитията, агенцията би могла да влезе и в партньорски отношения при организирането им.

Мултимедийният център е изграден на приземния етаж на сградата на БТА, което дава бърз достъп до него, включително и за трудно подвижни хора.  Предвидени са паркинг места, има и удобен градски транспорт (БТА е на „Цариградско шосе”, следващата спирка след „Орлов мост”). Създадени са и всички условия за кетъринг обслужване.

Дата/час Организатор Описание

Събития