Учебният процес в пловдивския университет ще бъде организиран по график от понеделник

BOBSTH 13:18:01 16-02-2022
LM1314BO.003
Пловдив - университет - учебен процес

Учебният процес в пловдивския университет ще бъде организиран по график от понеделник


Пловдив, 16 февруари (Таня Благова, БТА)
Академичното ръководство на Пловдивския университет (ПУ) "Паисий Хилендарски" ще се съобрази с новите противоепидемични мерки, които се въвеждат със заповед от министъра на здравеопазването от 21 февруари 2022 г. Това се казва в официално становище на университета по повод облекчаването на изискванията за провеждане на учебния процес във висшите училища.
Учебният процес може да бъде организиран по решение на факултетските/филиалните ръководства присъствено по график, с 50 процента заетост на помещенията, в които ще се провеждат лекции, а семинарните занятия или практически упражнения - при едновременно обучение на не повече от 50 процента от групите и без смесване на групи.
Остават задължителни изискването за носене на маски от студентите и преподавателите, както и редовното проветряване и дезинфекция на учебните зали, подчертават от ръководството на ПУ. И добавят, че висшето училище е едно от малкото в страната, където от 4 януари 2022 г. функционира специализирана лаборатория за вземане на проби за антигенни и РCR тестове и издаване на сертификати.
/ЛМ/