Народният представител Кирил Ананиев иска допълнително 31 млн. лв. за Пернишка област

Народният представител Кирил Ананиев иска допълнително 31 млн. лв. за Пернишка област

BOBSTH 13:25:31 16-02-2022
IS1322BO.021
Перник - Кирил Ананиев - средства

Народният представител Кирил Ананиев иска допълнително 31 млн. лв. за Пернишка област


Перник, 16 февруари (Елка Робева, БТА)
Народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС и бивш финансов министър Кирил Ананиев е поискал допълнително 31 милиона за област Перник, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Ананиев е внесъл официално предложение за изменение и допълнение на проекта на правителството на Закон за държавния бюджет. Средствата са необходими за капиталови инвестиции, разпределени в общините на територията на региона.
Ананиев предлага увеличение на предвидената в чл. 51 от законопроекта целева субсидия за капиталови разходи от държавния бюджет, като обоснова належащата нужда започналите през 2021 г. инвестиции в пътната и ВиК инфраструктури да продължат и през 2022 г.
Средствата следва да обезпечат основния ремонт, подмяна на водопровод и канализация, асфалтиране на улици с изключително натоварен трафик и от голямо обществено значение - улиците "Благой Гебрев" и "Рашо Димитров" в Перник, моста на ул."Енчо Николов" в Брезник, довеждащия водопровод от язовир "Красава" до Пречиствателната станция за питейни води в Брезник, ремонт на улици от четвъртокласната пътна мрежа и други в община Земен; рехабилитация и реконструкция на четири изключително важни за общината и областта общински пътища на територията на община Трън и др.
Според Ананиев подценените заложени нива на инфлация в проекта ще доведат до увеличение на приходите от косвени данъци, което ще осигури финансиране на допълнителните разходи.

/ИС/