Колко солено и колко сладко обича българинът? Лаборатория за сензорен анализ ще помага на производители за разработване на продукти, съобразени с българския вкус
OT 15:02:31 10-03-2015
NZ1502OT.024
продукти - български вкус
Колко солено и колко сладко обича българинът?
Лаборатория за сензорен анализ ще помага на производители за
разработване на продукти, съобразени с българския вкус
Колко солено и колко сладко обича българинът?
Лаборатория за сензорен анализ ще помага на производители
за разработване на продукти, съобразени с българския вкус
Как изглежда една бисквитка, как ухае, каква е на допир, на
вкус и какъв звук издава, като се счупи или отхапе. . .
Най-вероятно не си задаваме тези въпроси, когато вкусваме нещо,
но можем да кажем дали една бисквитка ни харесва или не.
Независимо от типа хранителен продукт или напитка зад
неговото разработване обикновено стоят специализиран екип и
дълъг период на анализ и тестване, за да достигне той до рафта в
магазина.
Тестването на продукт преди пускането му на даден пазар е
изключително важно, тъй като ще определи дали той ще се купува
или не.
В края на месец март 2015 г. предстои откриването на Euro
Sensolab България - лаборатория за сензорен анализ и контрол на
качеството на храни и напитки.Лабораторията ще предложи
експертни услуги за подобряване на съществуващи и разработване
на нови продукти. Така производителите ще могат да предлагат на
българския потребител все по-качествени стоки, съобразени с
вкусовите предпочитания и традиции.
Чрез сензорния анализ се извършва оценка на храни и напитки
посредством възприятията: зрение, обоняние, вкус, допир и слух.
В последните години този анализ придобива все по-голямо значение
при разработването и продажбата на продукти в хранителната
индустрия. Той предлага научен поглед към поведението на
потребителите и осигуряването на качество и вид, които биха
направили един продукт предпочитан пред същия друг.
Бележки до редакторите
Euro Sensolab България черпи опит от белгийската компания
Euro Consultants Белгия. Българската лаборатория ще си
партнира с браншови организации и административни органи за
контрол на качеството на храните и ще бъде от полза за търговски
вериги и производители, които искат да се съобразят с
българския вкус и предпочитания. Сензорната лаборатория е
изградена и оборудвана в съответствие с международния стандарт
ISO 8589.
Euro Consultants Белгия е доверен партньор на международните
вериги в търговския сектор с фокус към управление на качеството
и безопасността на хранителни и нехранителни продукти. Групата
съставлява мрежа от 120 хранителни и нехранителни инженери и
технолози, ветеринари и агрономи, специализирани в осигуряването
на качеството и безопасността на хранителни и нехранителни
продукти (козметика и детергенти).
За допълнителна информация:
Виктория Иванова
SeniorPRexpert
Interimage PR and Special events agency
02 865 05 86; 0895 655 822
victoria.ivanova@interimage.bg
/НЗ/
NZ1502OT.024
продукти - български вкус
Колко солено и колко сладко обича българинът?
Лаборатория за сензорен анализ ще помага на производители за
разработване на продукти, съобразени с българския вкус
Колко солено и колко сладко обича българинът?
Лаборатория за сензорен анализ ще помага на производители
за разработване на продукти, съобразени с българския вкус
Как изглежда една бисквитка, как ухае, каква е на допир, на
вкус и какъв звук издава, като се счупи или отхапе. . .
Най-вероятно не си задаваме тези въпроси, когато вкусваме нещо,
но можем да кажем дали една бисквитка ни харесва или не.
Независимо от типа хранителен продукт или напитка зад
неговото разработване обикновено стоят специализиран екип и
дълъг период на анализ и тестване, за да достигне той до рафта в
магазина.
Тестването на продукт преди пускането му на даден пазар е
изключително важно, тъй като ще определи дали той ще се купува
или не.
В края на месец март 2015 г. предстои откриването на Euro
Sensolab България - лаборатория за сензорен анализ и контрол на
качеството на храни и напитки.Лабораторията ще предложи
експертни услуги за подобряване на съществуващи и разработване
на нови продукти. Така производителите ще могат да предлагат на
българския потребител все по-качествени стоки, съобразени с
вкусовите предпочитания и традиции.
Чрез сензорния анализ се извършва оценка на храни и напитки
посредством възприятията: зрение, обоняние, вкус, допир и слух.
В последните години този анализ придобива все по-голямо значение
при разработването и продажбата на продукти в хранителната
индустрия. Той предлага научен поглед към поведението на
потребителите и осигуряването на качество и вид, които биха
направили един продукт предпочитан пред същия друг.
Бележки до редакторите
Euro Sensolab България черпи опит от белгийската компания
Euro Consultants Белгия. Българската лаборатория ще си
партнира с браншови организации и административни органи за
контрол на качеството на храните и ще бъде от полза за търговски
вериги и производители, които искат да се съобразят с
българския вкус и предпочитания. Сензорната лаборатория е
изградена и оборудвана в съответствие с международния стандарт
ISO 8589.
Euro Consultants Белгия е доверен партньор на международните
вериги в търговския сектор с фокус към управление на качеството
и безопасността на хранителни и нехранителни продукти. Групата
съставлява мрежа от 120 хранителни и нехранителни инженери и
технолози, ветеринари и агрономи, специализирани в осигуряването
на качеството и безопасността на хранителни и нехранителни
продукти (козметика и детергенти).
За допълнителна информация:
Виктория Иванова
SeniorPRexpert
Interimage PR and Special events agency
02 865 05 86; 0895 655 822
victoria.ivanova@interimage.bg
/НЗ/