Богата палитра от вкусове представят специализираните изложения в хранителната индустрия

OT 15:55:01 09-11-2015
AM1554OT.004
хранителна индустрия - специализирани изложения - предстоящо

Богата палитра от вкусове
представят специализираните
изложения в хранителната индустрия


ХРАНИТЕЛНА (Р)ЕВОЛЮЦИЯ ПРЕДСТАВЯТ ВОДЕЩИТЕ В ИНДУСТРИЯТА ИЗЛОЖЕНИЯ

Над 320 български и чуждестранни компании ще участват на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК

Богата палитра от вкусове ще представят специализираните изложения в хранителната индустрия МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК, които ще се проведат от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център.

На международните изложения посетителите ще имат възможността да се запознаят с богата гама от храни, напитки, хранителни добавки, суровини, консумативи, материали, последни стандарти за опаковане, машини и технологии.

Над 320 български и чуждестранни компании ще участват на специализираните изложения. Колективните щандове са успешен вариант за представянето им. Всяка година изложбите са платформа, която обединява водещите браншове в хранително-вкусовата индустрия в България - месопреработватели, млекопреработватели, хлебопроизводители и сладкари, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители и други. В традиция се превърнаха и колективните участия на компании от Италия и Унгария.

Унгария - страна партньор

Тази година Унгария е страна партньор на изложбата за храни и напитки ИНТЕРФУД & ДРИНК. Проектът се реализира с активното съдействие на Посолството на Унгария в София, Унгаро-Българската Стопанска Камара със седалище Будапеща, Унгарската национално-търговска къща. Бизнес делегация от 15 унгарски фирми пристига за двустранни бизнес срещи с български компании от сектора на храните, напитките и туризма.

В специализираните изложения участват също фирми от Румъния, Гърция, Полша, Словакия, Испания, Германия, Австрия, Холандия, Турция. Чуждестранните компании ще се представят с вина, минерални води, безалкохолни напитки, месни продукти и хранителни добавки, нови технологии и софтуер. Продукти на производители и вносители на вина от Южна Африка се презентират от Посолството на Южна Африка в България.

Посетителите могат да се включат в редица събития и конференции, дегустации и конкурси.

Сред темите са перспективите пред развитието на млечния бранш в България и подпомагането на лозаро-винарския сектор. Предизвикателствата пред биологичното производство в новия програмен период ще очертае бъдещото развитие на сектора у нас. Хлябът и сладкишите, традиции и иновации - път към здравето, ще бъде друга водеща тема на изложбите. Производители и преработватели ще обсъдят възможностите за инвестиции в индустрията на конференция "Българските храни на масата".

Богата делова програма

Всички ще се обединят около идеята за богат избор от вкусна и добра храна. Фирмите пък, които искат да правят износ за САЩ, ще научат повече за практиките, с които да се наложат на американския пазар.

Вкусни шоколадови изделия и техники за приготвянето им ще впечатлят посетителите. Викторина с дегустация на традиционни консервирани продукти от плодове и зеленчуци под мотото "Здрави и силни от малки" ще направят дните по време на изложбите още по-приятни.

По традиция и тази година по време на изложенията ще се проведе Конкурс "Златен медал с диплом" и Конкурс на потребителя. За поредна година ще има БИО ЗОНА и ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС за здравословно хранене и спортен режим. Ще видим разнообразие от здравословни храни и напитки, натурална и био козметика, продукти за прочистване на организма, уреди за здравословно хранене. Те допълват желанието на организаторите да сътворят хранителна (р)еволюция, която да наложи високи стандарти за качествена и здравословна храна в България.

Деловата програма и многобройните участници в хранителния бранш превръщат изложенията в добре работеща платформа за B2B контакти и повече бизнес възможности.

Петте изложения в индустрията се провеждат паралелно с изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване СИХРЕ. По време на 15-ото му издание Интер Експо Център ще бъде домакин на националните квалификации за най-престижното състезание за професионални готвачи в света Bocuse d'Or. На СИХРЕ ще се излъчи българският представител на престижния конкурс в Европа.

/АМ/