Българско вино се продава за първи път в ресторант с три звезди "Мишлен"

OT 16:20:31 13-11-2015
AM1619OT.007
Черноморско Злато Поморие - успех

Българско вино се продава
за първи път в ресторант
с три звезди "Мишлен"


За първи път в Историята българско вино се продава в ресторант с три звезди "Мишлен"


Безпрецедентният успех е за винарната Черноморско Злато Поморие, виното се нарича Арте Анте Каберне Совиньон


Най-титулованият главен готвач в света, французинът Жоел Робушон, продава българско Каберне Совиньон от Поморие в три-мишленовия си ресторант в Лас Вегас, САЩ. Този невероятен успех за българското вино е в резултат на партньорството на Черноморско Злато с някои от най-известните сомелиери в света, като италианеца Габриеле Бабини.
Когато опитва елексира от Поморие, г-н Бабини препоръчва на френския шеф Жоел Робушон да постави това вино във винения си лист редом с най-елитните световни вина.

            "За нас е голяма гордост", споделя Изпълнителният Директор на Черноморско Злато, г-н Йордан Панайотов, "че българско вино е в реалния живот сред най-добрите в света. Всички винени държави правят Каберне Совиньон, но да вложиш толкова творчество и фантазия, че да впечатлиш най-известния французин-шеф е невероятно признание за нашите технолози и за българското вино въобще. Винената карта на България вече никога няма да бъде същата."

 

         

 Г-н Жоел Робушон не е толкова известен в България, колкото е по света. Ресторантите му са в Лондон, Бордо, Хонконг, Лас Вегас, Монако, Париж, Сингапур и Токио и никой в света няма повече звезди от него - цели 25 звезди Мишлен! Познат е със своя перфекционизъм и с това, че извел френското кулинарно изкуство към нови тенденции, където всяка съставна част на храната звучи автентично. Това, че Робушон е провъзгласен за най-добрия главен готвач на века от известния Gault Millau не го трогва, защото "човек винаги може повече".

             Неукротимият характер на Кабернето, което толкова е впечатлило французина, черпи силата си от невероятна концентрация на цветове и аромати. "Арте Анте" е направено от Каберне Совиньон глезено на ръка при всеки процес - брано на ръка в малки касетки, ферментирало в специални бъчви и после отлежало 12 месеца в нови бургундски дъбови бъчви.

Богатият, разточителен вкус на зрели боровинки с пикантни нюанси се допълва от нотките на черен шоколад и ванилия, извлечени от френските бъчви. Старите лозя от Каберне Совиньон придават на Арте Анте характер и комплексност, а специфичният тероар на Южното Черноморие добавя минерални нотки, които отличават всички вина на Черноморско Злато.

Панайот Николов


За повече информация:

Кристияна Стойнева
Специалист "маркетинг и реклама"
"Черноморско Злато" АД
Тел. 02/81 89 738
Факс: 02/8189682
Мобилен: 0888 669 109
www.bsgold.bg
/АМ/