В Националния пресклуб на БТА
OT 12:02:31 16-12-2016
AM1200OT.005
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ
В Националния
пресклуб
на БТА
На 19 декември, понеделник, от 12.00 часа,
ще се състои съвместна пресконференция на
Момчил Неков - член на Европейския парламент,
Slow Food в България и МЕТРО България
на тема:
"Да защитим българския вкус" - кампания на Момчил Неков, член на Европейския парламент.
Български местни производители внасят заявления за продукти със защитено наименование за произход /ЗНП/ в Министерството на земеделието и храните
Участници в пресконференцията и акценти:
" Момчил Неков, инициатор на кампанията, "Да защитим българския вкус" - европейски механизъм в подкрепа на български продукти;
" Радостина Донева, Асоциация за развъждане и съхранение на източнобалканската свиня - представяне на продукта "Прясно месо от Източнобалканска свиня" като ЗНП;
" Емилия Шушарова, председател на Сдружение "Президиум Куртово Конаре" - представяне на куртовски розов домат като кандидат за ЗНП;
" Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България - Успехи и предизвикателства в защита на автентичното и българското;
" Людмил Каравасилев, ръководител на отдел "Корпоративни комуникации" в МЕТРО България - "Бизнесът в защита на български производители - мисията възможна".
/АМ/
AM1200OT.005
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ
В Националния
пресклуб
на БТА
На 19 декември, понеделник, от 12.00 часа,
ще се състои съвместна пресконференция на
Момчил Неков - член на Европейския парламент,
Slow Food в България и МЕТРО България
на тема:
"Да защитим българския вкус" - кампания на Момчил Неков, член на Европейския парламент.
Български местни производители внасят заявления за продукти със защитено наименование за произход /ЗНП/ в Министерството на земеделието и храните
Участници в пресконференцията и акценти:
" Момчил Неков, инициатор на кампанията, "Да защитим българския вкус" - европейски механизъм в подкрепа на български продукти;
" Радостина Донева, Асоциация за развъждане и съхранение на източнобалканската свиня - представяне на продукта "Прясно месо от Източнобалканска свиня" като ЗНП;
" Емилия Шушарова, председател на Сдружение "Президиум Куртово Конаре" - представяне на куртовски розов домат като кандидат за ЗНП;
" Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България - Успехи и предизвикателства в защита на автентичното и българското;
" Людмил Каравасилев, ръководител на отдел "Корпоративни комуникации" в МЕТРО България - "Бизнесът в защита на български производители - мисията възможна".
/АМ/