Компанията "Суфле"
OT 16:36:31 15-11-2017
AM1636OT.010
компания "Суфле"
Компанията
"Суфле"
"Суфле" е френска семейна компания в хранително-вкусовата промишленост, която работи в международен мащаб. Тя развива дейност главно в направленията ечемик, пшеница, ориз и зеленчуци.
Тя е най-големият търговец на зърно със семейни капитали в Европа и присъства на международните пазари на зърно чрез филиала си "Суфле Търговия".
В сектора на пшеницата тя е от най-големите производители на брашно в Европа с осем мелници във Франция и една в Белгия. Тя е също важен промишлен производител на хлебни и сладкарски изделия във Франция и Португалия. Присъства и на пазара за бързо хранене. Чрез "Суфле Биотехнологии" компанията инвестира много в проучванията на нови начини за по-добро използване на земеделските ресурси.
Компанията има 7441 служители в 18 страни.
Владеенето на цялата верига на ечемика позволява на "Малтери Суфле" да отговори на най-взискателните спецификации на клиентите пивовари - от почвата до бирата, от селекцията на нови сортове до избора на най-висококачествения пивоварен ечемик за своите заводи за малц.
Първостепенно действащо лице в международен план, "Малтери Суфле" разполага с 28 завода за малц в Европа, Латинска Америка и Азия с годишен капацитет на производство на малц 2 280 000 тона.
"МАЛТЕРИ СУФЛЕ" В БЪЛГАРИЯ
Вече установена на Балканите с два завода - в Сърбия (75 000 т) и в Румъния (106 000 т), "Малтери Суфле" реши да развие дейността си в България.
През януари 2012 компанията "Суфле" придоби в България производството на малц на един пивовар с два малки завода разположени в Плевен и Хасково с общ производствен капацитет 30 000 т и капацитет за съхранение 43 000 т.
Успоредно с това "Малтери Суфле" разви производството на пивоварен ечемик в страната като внесе нови сортове с висок генетичен потенциал, за да задоволи нуждите си изцяло чрез местно производство с помощта на стотина земеделски производители на площ от около 8 000 хектара.
Компанията "Суфле" вече е инвестирала над 1 300 000 И във фирмата "Малтери Суфле България". Между другото нашата производствена дейност създава стойност за различни местни предприятия, с които работим, която се оценява на над два милиона евро (превозвачи, доставчици на вода и енергия, складови организации, фирми за ремонт и строителство) без да считаме ефекта на платените данъци на местно и национално ниво.
В "Малтери Суфле България" работят 41 души.
"Малтери Суфле България" доставя малц на големите пивовари в страната ("Молсън Коорс", "Карлсберг", "Хайнекен"), както и на няколкото местни производители на бира, като търси да развие и износ (Гърция, Турция).
НАШИЯТ ПРОЕКТ НА ЗЕЛЕНО В БЪЛГАРИЯ
Нашата амбиция е да предложим уменията и услугите си, развити във Франция на пивоварите в България. Желаем да направим значителна инвестиция и да построим завод за малц с последните най-модерни технологии, за да отговорим по-добре на европейските норми и изискванията на нашите клиенти в областта на защитата на околната среда и намаляване консумацията на енергия.
Проектът ни предвижда построяването на нов завод с годишен капацитет 50 000 т малц, който ще преработва около 63 000 т пивоварен ечемик. Плевен - регионът, в който ще се появи този нов завод - ще бъде облагодетелстван от трайно развитие на земеделието чрез производството на ечемик, понеже ние ще търсим суровини на местно ниво и най-близо до нашите инсталации. Земеделците, с които ще работим, ще се запознаят с най-добрите практики на разумното земеделие с добри добиви и гарантирани редовни приходи.
Бюджетът на един такъв проект е от порядъка на 30 милиона евро, което ще е вероятно една от най-големите инвестиции в България.
Проектът ни ще донесе преки и непреки печалби на действащите лица в икономиката и обществото на България, в частност:
" Пряко влияние върху заетостта в региона;
" Дадени поръчки на местни предприятия по време на строителството и експлоатацията на завода за поддръжка и резервни части;
" Създаване на стабилна икономическа дейност по време на експлоатацията на завода (партньорство с под-изпълнители, фирми за транспорт и логистика, организации за съхранение и др.).
Пускът в експлоатация е предвиден за втората половина на 2019 г.
/АМ/
AM1636OT.010
компания "Суфле"
Компанията
"Суфле"
"Суфле" е френска семейна компания в хранително-вкусовата промишленост, която работи в международен мащаб. Тя развива дейност главно в направленията ечемик, пшеница, ориз и зеленчуци.
Тя е най-големият търговец на зърно със семейни капитали в Европа и присъства на международните пазари на зърно чрез филиала си "Суфле Търговия".
В сектора на пшеницата тя е от най-големите производители на брашно в Европа с осем мелници във Франция и една в Белгия. Тя е също важен промишлен производител на хлебни и сладкарски изделия във Франция и Португалия. Присъства и на пазара за бързо хранене. Чрез "Суфле Биотехнологии" компанията инвестира много в проучванията на нови начини за по-добро използване на земеделските ресурси.
Компанията има 7441 служители в 18 страни.
Владеенето на цялата верига на ечемика позволява на "Малтери Суфле" да отговори на най-взискателните спецификации на клиентите пивовари - от почвата до бирата, от селекцията на нови сортове до избора на най-висококачествения пивоварен ечемик за своите заводи за малц.
Първостепенно действащо лице в международен план, "Малтери Суфле" разполага с 28 завода за малц в Европа, Латинска Америка и Азия с годишен капацитет на производство на малц 2 280 000 тона.
"МАЛТЕРИ СУФЛЕ" В БЪЛГАРИЯ
Вече установена на Балканите с два завода - в Сърбия (75 000 т) и в Румъния (106 000 т), "Малтери Суфле" реши да развие дейността си в България.
През януари 2012 компанията "Суфле" придоби в България производството на малц на един пивовар с два малки завода разположени в Плевен и Хасково с общ производствен капацитет 30 000 т и капацитет за съхранение 43 000 т.
Успоредно с това "Малтери Суфле" разви производството на пивоварен ечемик в страната като внесе нови сортове с висок генетичен потенциал, за да задоволи нуждите си изцяло чрез местно производство с помощта на стотина земеделски производители на площ от около 8 000 хектара.
Компанията "Суфле" вече е инвестирала над 1 300 000 И във фирмата "Малтери Суфле България". Между другото нашата производствена дейност създава стойност за различни местни предприятия, с които работим, която се оценява на над два милиона евро (превозвачи, доставчици на вода и енергия, складови организации, фирми за ремонт и строителство) без да считаме ефекта на платените данъци на местно и национално ниво.
В "Малтери Суфле България" работят 41 души.
"Малтери Суфле България" доставя малц на големите пивовари в страната ("Молсън Коорс", "Карлсберг", "Хайнекен"), както и на няколкото местни производители на бира, като търси да развие и износ (Гърция, Турция).
НАШИЯТ ПРОЕКТ НА ЗЕЛЕНО В БЪЛГАРИЯ
Нашата амбиция е да предложим уменията и услугите си, развити във Франция на пивоварите в България. Желаем да направим значителна инвестиция и да построим завод за малц с последните най-модерни технологии, за да отговорим по-добре на европейските норми и изискванията на нашите клиенти в областта на защитата на околната среда и намаляване консумацията на енергия.
Проектът ни предвижда построяването на нов завод с годишен капацитет 50 000 т малц, който ще преработва около 63 000 т пивоварен ечемик. Плевен - регионът, в който ще се появи този нов завод - ще бъде облагодетелстван от трайно развитие на земеделието чрез производството на ечемик, понеже ние ще търсим суровини на местно ниво и най-близо до нашите инсталации. Земеделците, с които ще работим, ще се запознаят с най-добрите практики на разумното земеделие с добри добиви и гарантирани редовни приходи.
Бюджетът на един такъв проект е от порядъка на 30 милиона евро, което ще е вероятно една от най-големите инвестиции в България.
Проектът ни ще донесе преки и непреки печалби на действащите лица в икономиката и обществото на България, в частност:
" Пряко влияние върху заетостта в региона;
" Дадени поръчки на местни предприятия по време на строителството и експлоатацията на завода за поддръжка и резервни части;
" Създаване на стабилна икономическа дейност по време на експлоатацията на завода (партньорство с под-изпълнители, фирми за транспорт и логистика, организации за съхранение и др.).
Пускът в експлоатация е предвиден за втората половина на 2019 г.
/АМ/